donderdag 19 december 2013

Geen geld? Dan maar taxeren!

Detroit is blijkbaar blut. Waar ze het geld vandaan gaan halen? Nou, van kunst. De stad is naar het Amerikaanse veilinghuis Christe's gegaan om het allemaal te laten taxeren. Want ja: kunst is overbodig, toch? Dat kan Detroit wel als eerste missen. Hoeveel de kunst in Detroit waard is? Lees vooral verder!

Detroit is zeker de moeite waard om op kunstjacht te gaan. Nou ja, als je goede inbraakskills hebt tenminste. Christie's schatte de waarde van de kunstcollectie van de stad namelijk op 867 miljoen dollar! Blijkbaar staat de verzameling in Detroit bekend als de meest waardevolle verzameling van Amerika. 

De stad bezit bijna alle grote namen. Zelfs de Nederlandse Van Gogh en Rembrandt.Van Gogh draagt zelfs het meest bij aan de taxatie. Volgens Christie's is zijn Zelfportret met Strohoed wel meer dan 110 miljoen Euro waard. 

Toch vind ik het wel zonde dat de stad overweegt de werken te veilen. Ik vond het zelfs schandalig dat ze wilden bezuinigen op kunst. Tot ik erachter kwam hoeveel geld Detroit nodig heeft. Wat moeten ze anders met 13 miljard schuld?

2 opmerkingen:

  1. Zo gaan ze natuurlijk wel minder toeristen trekken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie! Daar had ik zelf nog niet eens over nagedacht. Maar ze zullen het op lange termijn inderdaad wel gaan merken.

    BeantwoordenVerwijderen