dinsdag 3 december 2013

De acht lelijkste schilderijen ter wereld

Mooie kunstwerken: we raken er niet over uitgepraat. De een heeft het dure werk "De kaartspelers" van Cézanne als favoriet en de ander is gek op een kunstwerk van een lokale schilder. Maar horen we iets over lelijke kunstwerken? Vrij weinig. Maar waarom? Galerie Horizonverticaal vroeg zich ook af.


Ze kwamen daarom trots met de acht lelijkste kunstwerken van de wereld, gebaseerd op acht lelijke verhalen. Een uniek concept. De kunstgalerie vroeg acht schrijvers een verhaal rondom het thema "Het lelijkste schilderij ter wereld" te schrijven. Elk verhaal werd als inspiratiebron gebruikt door schilders. Binnen no time waren de acht lelijkste schilderijen geboren! Aanschouw:

1. Schrijver Joubert Pignon en kunstenaar Bas Zoontjens

2. Schrijver A.H.J. Dautzenberg en kunstenaar Giel Louws


3. Schrijver Michiel Eijsbouts en 
kunstenaar Mari Stoel

4. Schrijver Thomas van Aalten en 
kunstenaar Aquil Copier


5. Schrijver 
Nyk de Vries en kunstenaar Pascal van der Graaf


6. Schrijver Özcan Akyol en kunstenaar V&B


7. Schrijver Lucas Hirsch en kunstenaar Sander van Deurzen



8. Schrijver 
Jan Mersbergen en kunstenaar Joncquil
Ook Joncquil had een kunstwerk gemaakt voor de expositie. Helaas bleek deze achteraf niet beschikbaar te zijn, zover ik heb kunnen vinden. 


Of dit nou de lelijkste schilderijen van de wereld zijn... Ik vraag het me af. Toch zijn de meeste werken uit deze expositie inderdaad niet heel oogstrelend. Nu vraag ik me af: welk schilderij vind jij het aller lelijkst? Laat het weten in de comments. Benieuwd naar de verhalen achter de schilderijen en wil je meer weten over de kunstenaars zelf? Klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten