zondag 5 januari 2014

Top 10: Een zanderige bedoeling

Zand: irritant als het opwaait, irritant als het in je schoenen zit en al helemaal irritant wanneer je huis ermee onder ligt. Nee, zand is nou niet bepaald iets waar je meteen vrolijk van word. Toch is het een materiaal waar stiekem best veel kunstenaars gebruik van maken. 


De één gebruikt het in combinatie met verf, de ander gebruikt het alsof het het enige materiaal is dat er bestaat. Het is wonderbaarlijk hoe kunstenaars een materiaal dat totaal niet meewerkt toch mee laten werken. Hoe ze het zand gebruiken? Nou, kijk hieronder maar naar de top 10 meest interessante zandkunstwerken (die ik het leukst vind, hihi)!

10. 

9. 

8. 


7. 

6. 

5. 

4. 

3. 

2. 

1. 

Wat me wel op valt tussen al deze zanderige kunstwerken is dat het hier vooral gaat om namaken. Diepzinnige kunstwerken zijn er bijna niet bij. Waarom dit zou zijn? Misschien omdat werken met zand al een kunst genoeg is. Toch denk ik dat het ook meespeelt dat deze kunstenaars doelgroepgericht werken. Een zanderige Davy Jones trekt een veel breder publiek dan een diepzinnig concept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten