woensdag 27 november 2013

Oudje: Een vloer van pindakaas

Altijd al eens over een vloer van pindakaas willen lopen? Of erin willen zwemmen? Of eraan willen likken? Kunst- en TV-maker Wim T Schippers heeft dit jaren geleden mogelijk gemaakt met zijn pindakaasvloer. Of ja... Hij kwam met het idee ervan. Het concept was voor het eerst uitgevoerd door Galerie Mickery in Loenersloot. Je leest het goed ja: dit is een kunstenaar die zijn werk niet zelf maakt.

Concept-art, zo heet deze vorm van kunst. Het is heel simpel: de kunstenaar bedenkt iets en zet het idee te koop. Is het idee interessant voor musea? Dan koopt het museum het idee op en voert het uit. Dat is precies gebeurd met de pindakaasvloer van Wim T Schippers. Op deze manier wil hij aangeven dat alles in principe zinloos en onzinnig is, maar daarom nog wel de moeite waard. En daar heeft hij helemaal gelijk in. Wie wil er nou niet genieten van de walmen van pindakaas, uitgesmeerd over een vloer?

Benieuwd naar hoe de pindakaasvloer er in het echt uit ziet (of heeft gezien)? En wat de directeur van het Museum Boijmans Van Beuningen, die de pindakaasvloer als laatste heeft uitgevoerd, erover heeft te zeggen? Hier een filmpje:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten