donderdag 28 november 2013

Bodypaint die nét een stapje verder gaat

Oef, wat een drukke dag vandaag. Eerst heel de dag doorbrengen in de schoolbanken en dadelijk meteen door naar toneel! Toch wilde ik jullie niet onthouden van jullie dagelijkse portie niet-stoffige kunst. Daarom laat ik je kennis maken met Phil Hansen. Wat er nou zo speciaal aan hem is? Lees maar verder...

Phil Hansen: de naam zegt je waarschijnlijk niets. Toch is de kans groot dat je een werk van hem al eens op het web voorbij hebt zien komen. Hij is namelijk groot geworden met het tatoeëren van een banaan. Een banaan die al vrij snel viraal is gegaan via onder anderen 9gag en andere websites. Maar dat is nog niet alles.

Hij maakt namelijk nog meer filmpjes van zijn kunst. Van van alles! Zijn sterke punt? Hij is een van de weinige kunstenaars die zich vooral richt op het proces van de kunst. Een interessant gegeven. Gisteren stuitte ik op dit filmpje van hem, waar hij op zichzelf verschillende kunstwerken namaakt. Het eindresultaat zal je verbazen:

 

Phil is een van de kunstenaars waar ik jaloers op ben. Iedereen heeft zijn kwaliteiten, maar hij lijkt van alle markten thuis te zijn. Zelfs social media, want door YouTube is hij zo succesvol geworden. Andere kunstenaars zouden een voorbeeld moeten nemen aan hoe hij de kracht van social media gebruikt. Het web maakt je groot, óók als je beeldende kunst maakt. Phil is het levende bewijs.


bron: http://www.philinthewhaaat.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten