maandag 25 november 2013

De Mona Lisa bij jou thuis!

Kunst is stoffig. Daar zijn zelfs kunstliefhebbers - en ik - het over eens. Maar waarom interesseren zo weinig mensen zich nou echt voor kunst? Niemand die het weet. Ook voor de makers van de SwipArt app was het gissen. Toch hebben ze een poging gewaagd kunst en tech dichter bij elkaar te brengen. Het doel: meer mensen interesseren voor kunst.

Wat is SwipArt precies? Het is een app die je de mogelijkheid geeft te kijken naar hoe een kunstwerk in jouw huis zou staan. Heb je dus altijd al gedroomd van een Da Vinci of een Mondriaan in je huis? Dan is dit je kans, want hij hangt zo aan je muur.

Nou ja... Niet helemaal. De app is gevuld met kunstwerken van professionale kunstenaars en galeriehouders die graag een zakcentje bij willen verdienen. Als je het kunstwerk namelijk mooi in je huis vind staan, kan je de kunstenaar bellen en een afspraak maken om het te kopen. Toch best handig eigenlijk. Zo bega je nooit een miskunstkoop.

Benieuwd naar hoe de app precies werkt? Je kan hem downloaden via deze link: itunes.apple.com/nl/app/swipart/id722121636?mt=8. Hij is nu alleen nog via Apple te verkrijgen, maar de makers van de app hebben laten weten dat er ook snel een Androidversie komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten